"Loading..."

Arvojamme

Kallio-Kuninkalassa tuetaan kestävää kehitystä ja tarjotaan puhdasta ruokaa.

Kestävää kehitystä

Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö vaalii vanhan Tuusulan kulttuuriperinnettä Kallio-Kuninkalassa. Sitä ylläpidetään ja entisöidään Musiikkikeskuksen tarpeet huomioiden ja alkuperäisiä rakennuksia vaalien. Kuninkalan peltoja luomuviljellään, sen käyttämä sähkö valitaan huolella, huomioiden energiayhtiöiden ympäristövalinnat. Panostamme myös jätteiden lajitteluun. Kuninkala on helposti saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla, lähin linja-autopysäkki sijaitsee vain sadan metrin päässä ja juna-asema noin 3 kilometrin päässä.Ympäristömerkittyä sähköä

Kallio-Kuninkalassa käytetään kaikessa toiminnassa EKOenergia-ympäristömerkittyä sähköä. Käyttämämme sähkö on tuotettu pohjoismaisella tuulivoimalla.


Puhdasta ruokaa

Kallio-Kuninkalan keittiö valmistaa ateriat suosien suomalaista ja luomuraaka-aineita. Suoraan tiloilta hankimme luomutuotteita kuten mehuja, hilloja, mysliä, hapantuotteita, jyviä ja lihaa. Lähiruoan käyttöä lisätään koko ajan saatavuuden mukaan. Korvapuusteissamme voit maistaa intiaanisokerin ja ruoissamme ruususuolan. Puuro, johon jauhamme luomujyvät aamuisin viljamyllyllämme, on monien odotettu herkku!

Kallio-Kuninkalan keittiö on mukana myös Portaat Luomuun –ohjelmassa toiseksi korkeimmalla luomuportaalla 5.


Lisätietoja "Portaat Luomuun" -ohjelmasta