"Loading..."

Kallio-Kuninkala

Sibelius-Akatemian Musiikkikeskus

Kallio-Kuninkalan Historia

Kallio-Kuninkala on mainittu historian kirjoissa 1600-luvulta lähtien Tuusulanjärven tienoilla sijaitsevien maatilojen joukossa.

Vuodesta 1899 alkaen tilan on omistanut K. A. Paloheimon suku ja vuodesta 1975 alkaen Leonora ja Yrjö Paloheimon säätiö.

Nykyisen ilmeen rakennukset saivat 1920-luvulla. Järvenpään Kulttuuripolku kiertää tätä museoviraston suojelemaa kulttuurimiljöötä Ainolan, Aholan ja Suvirannan kautta Kallio-Kuninkalaan.


Lue lisää

Kallio-Kuninkala tänään

Leonora ja Yrjö Paloheimon perustaman säätiön tarkoituksena on vaalia Tuusulanjärven vuosisadan vaihteen kulta-ajan kulttuuriperinnettä. Tänä päivänä tätä toteutetaan luomalla edellytykset nuorten muusikoiden koulutukselle Kallio-Kuninkalassa, Sibelius-Akatemian Musiikkikeskuksessa. Taideyliopiston perustaminen vuonna 2013 sekä yhteistyö Järvenpään kaupungin kanssa loivat lisää ulottuvuuksia. Kallio-Kuninkala on osa Järvenpään kaupungin elinvoimaista kulttuurikaupunkia, jossa panostetaan innostavaan taiteellisen – ja tutkimustoiminnan oppimisympäristöön. Musiikkikeskus on rakennettu Taideyliopiston ja sen Sibelius-Akatemian tarpeisiin. Tilat sopivat myös muuhun toimintaan. Kaunis ympäristö, kotoinen keittiö ja lämminhenkinen tunnelma tarjoavat tilaisuuksille yksilölliset puitteet. Meille Kuninkalassa on tärkeää pitää teistä hyvää huolta.

Katso Kallio-Kuninkalan alue ja rakennukset